Alles over DE zorg en/of verzorgd worden; je vind het op:
www.ziekenverzorgende.nl
Wat vooraf ging

Amsterdam
22 juni 2000

Mijn vrouw is Alzheimerpatient. De diagnose is bijna vier jaar geleden gesteld. Sinds zij drie jaar geleden van een paard viel en een ruggewervel brak, is zij niet meer in staat te praten. Na het herstel in het ziekenhuis van de breuk is zij vijf dagen in de week naar een dagbehandeling geweest. Sinds 2 maanden is zij opgenomen in een verpleeghuis.
Mijn vrouw is 55 jaar en behoort daarmee tot de groep jong dementerenden.

Ik ben George de Bruin, 40 jaar en heb een baan als systeembeheerder voor 30 uur per week. Ik bezoek mijn vrouw dagelijks. Door de weeks in de middag van ca. 17.15 uur tot 19.30 uur. In het weekend op wisselende tijden.

Aanleiding voor deze webpagina is een artikel in een dagblad, over het leven in het verpleeghuis waar mijn vrouw, Henriette, woont.
Ondanks de goede intenties van de journalist vind ik dat het artikel geen reeel beeld geeft van dat leven. Door een dagboek bij te houden, hoop ik hier iets aan te doen.

Wanneer het voor de leesbaarheid nodig is om namen van personen te gebruiken zullen dit altijd gefingeerde namen zijn om de privacy van de betrokkenen te beschermen.

 Naar het gehele indrukwekkende dagboek