hoe ziet een avondienst er uit als  
ziekenverzorgende in het verpleeghuis
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 hoe ziet een avondienst er uit als ziekenverzorgende in het verpleeghuis 
De avonddienst in het verpleeghuis van mij als ziekenverzorgende ziet er ongeveer zo uit:  
Om 14.30 word overgedragen aan de avonddienst die om 14.30 begonnen is. Om 15.00 is de overdacht klaar en gaat men verder met de verzorging van de bewoners. De dagdienst gaat om 15.30 naar huis. Als ik avonddienst heb ik rond deze tijd alle bewoners nagelopen die niet lekker zijn.Zo heb ik een indruk van de toestand van de bewoner en heb ik bij vragen van mijn avondhoofd een vergelijking ten opzichte van mijn begin van mijn dienst. Om 15.30 maak ik de insulinepennen van de bewoners die afhankelijk zijn van insuline in orde. De vernevelaars maak ik ook in orde. Deze word toegediend aan bewoners met een specifieke aandoening aan hun luchtwegen. Vervolgens ga ik met mijn collega's verder met het smeren van de boterhammen voor de bewoners. Om 16.15 krijgen de bewoners een beker met soep. Om 16.45 word een aanvang gemaakt met het helpen van de bewoners die niet zelfstandig kunnen eten. Om 17.00 gaan we de bewoners eten en drinken geven die zelfstandig kunnen eten. Om alle bewoners op de slaapkamers, gang, halletjes en grote dagzaal eten te geven ben ik en mijn collegas bezig tot 17.30.  
Nu worden de tafels schoogemaakt,de rommel opgeruimd en worden de karren met benodigdheden  voor de verzorging bij het bed klaargezet. Om 17.45 even snel en boterham.  
Om 18.00 gaan we beginnen met de verzorging van de bewoners. Hiermee gaan we door tot 19.15. Dan gaan we de bewoners thee, koffie of wat anders te drinken geven wat ze willen. Ook worden de bewoners die niet zelf kunnen drinken geholpen. Zodoende hebben alle bewoners nog wat op. Na dit heb ik en mijn collega's de tijd tot 20.00 om een kopje koffie te drinken. Nu gaan we de bewoners die nog op zijn op bed leggen, de tanden verzorgen, een verband aandoen dit tot 01.00 zeker de garantie moet geven dat de bewoner droog is en de bewoners goed en confortabel leggen voor een goede nachtrust te garanderen. Ook worden alle bewoners die nog willen drinken nog wat te drinken aangeboden. De kar met afwas word ook opgehaald.Om 21.00 word een aanvang gemaakt met het delen van de avondmedicatie. Met al deze dingen zijn ik en mijn collega's bezig tot ongeveer 22.30. Er zijn nog enkele bewoner op. Deze willen naar sport of andere dingen kijken. De bewoners die op bed liggen hebben de mogenlijkheid een televisie te huren en vele bewoners maken daar gebruik van. Vervolgens word de avondrapportage gechreven. Om 22.45 is de nachtdienst er en worden de dingen doorbesproken. Om 23.00 gaat de avondienst naar huis.