wat is de wet big
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 wat is de wet big 
De wet big is in het leven geroepen om te registeren wat iemand wel en niet mag. Stel dat ik dingen doet die ik niet mag dan heb ik een groot probleem. Stel ik heb drie jaar geleden intermusculair geprikt en ik ga prikken zonder dat ik voldoende ervaring erin heb dan heb ik een probleem. Ik adviseer je om in een zoekmachine wet big in te voeren als je meer wilt weten hierover het is zeer uitgebreid en complex. Het probleem als ik dingen doet die ik niet mag dat ik in het ergste geval voor de rechter kan komen en wat ook kan gebeuren is dat ik mijn functie als ziekenverzorgende niet meer uit mag voeren. Wil ik dat NEE. Daarom zal een ieder in de zorg weten wat hij mag en niet mag, wat hij kan en niet kan en dingen overlaten aan iemand die de deskundigheid beheerst hij ik een bepaalde handeling te lang niet heb uitgevoerd.  
Ik zal het ander beschrijven.  
Stel een naaste licht in het ziekenhuis. Er word een handeling uitgevoerd bij je naaste. Dit gaat fout en je naaste heeft als gevolg hiervan blijvend letsel. Stel je dient een klacht in, wat logisch is en het blijkt datde handeling is uigevoerd door iemand die deze handeling niet beheerst of te lang geleden voor deze handeling gekwalificeerd is. Het ziekenhuis heeft een probleem te weten zeer negatieve publiciteit en zeker ook degene die de handeling heeft uitgevoerd.  
Als zorg verlener ben je ten aller tijde verantwoordelijk voor je handelen. De wet big registreed wat je wel en niet mag als individueel verzorgende.