wat is een zorgdocier
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 wat is een zorgdocier 
Een zorgdocier is een map waar een iedere dicipline die met de zorg van een bewoner vanuit hun kennisveld dingen in vermeld die direct van invloed zijn bij de verzorging van de bewoner. Dit alles geschreven vanuit hun achtergrond. Een fysiotherpie schrijft vanuit transfers dingen in een pastorale zorg medewerkster vanuit hun achtergrond. Ook vanuit de zorg word er gerapporteerd. Doel is om in een blik een kort overzicht te hebben hoe de verzorging van de bewoner gaat welke ontwikkelingen er zijn en hoe er gehandeld moet worden bij bijvoorbeeld wonden.  
Ook staan er functie metingen in het zorgdocier , bijvoorbeeld een bloedsuikercurve en de temperatuur metingen.  
Je kan het zo zien. Ik kom als onbekende verzorger bij de bewoner en als ik  het zorgdocier heb ingezien weet ik hoe te verzorgen, waar ik rekening mee moet houden, hoe de transfer gaat van bijvoorbeeld bed naar stoel en waar ik vor de rest rekening mee moet houden om de bewoner optimaal medisch te verzorgen.  
Uit de geschiedenis , van eerder geschreven vermeldingen weet ik ook dat een bewoner ziek is geweest en wat er aan gedaan is. Doordat je elke keer rapporteer vanuit je kennisveld is ook vooruitgang en of achteruitgang waar te nemen. Als de transfer moeilijker gat schrijf ik dit op. Gebeurt dit vaker dan zal een fysiotherapie de transfer gaan herbeoordelen en deze eventueel aanpassen. Dit word dan weer vermeld en ik weet dan actueel hoe de transfer gaat. Alle bewoners hebben dan ook een eigen zorgdocier.