met welke mensen heb je te maken bij  
de verzorging van een bewoner
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 met welke mensen heb je te maken bij de verzorging van een bewoner 
Als verzorgende sta je niet alleen aan het bed. Rondom de verzorging staan vele mensen die vanuit hun vakgebied een grote bijdrage leveren aan de goede verzorging van iemand in het verpleeghuis verzorgingshuis of bejaardenhuis.  
Verzorgen doe je niet alleen en daarom werk je samen met andere collega zorgverleners. Je moet hierbij denken de fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, maatschappelijk werk, aktiviteiten begeleiding, dietiste, interieurverzorger, verpleehuisarts, dokterassistent, palliatief verpleegkundige, voedings assistent.  
Deze mensen leveren vanuit hun vakgebied de kennis en ook de uitvoering van zorg bij de bewoner. Het is belangrijk dat er regelmatig overleg plaatsvind en dat dingen die zijn voorgeschreven worden uitgevoerd bij de bewoner. Regelmatig krijg je als verzorgende ook aanwijzingen hoe je een bewoner vanuit het vakgebied van bijvoorbeeld de fysiotherapie moet verzorgen. Het zou raar wezen als mijn collega diciplines vanuit hun werkgebied bezig zijn en dat dit niet bij de bewoner word toegepast. We zijn er tenslotte voor om de bewoner of te revalideren, zo goed mogenlijk te verzorgen en achteruitgang te voorkomen en zeker de kwaliteit van leven te waarborgen. Bij het werken staat een ding automatisch centraal. Wat kan ik vanuit mijn vakgebied doen voor de hulpbehoevende bewoner. Een ieder vanuit zijn kennisveld maar samen. Daarom zijn er zoveel handen rondom de verzorging van de bewoner. Daarom is het belangrijk dat er goed word samengewekt met elkaar daarom is het belangrijk dat afspraken worden nagekomen zodat alles wat er voor de bewoner gedaan kan worden ook word uitgevoerd.  
Verzorgen kan een fysiotherapeut niet alleen en een dietiste niet alleen. Zie het als een puzzel. een puzel is niet compleet en kan nooit goed wezen, als er een stukje ontbreekt.