hoe lang woont een revalidatie  
bewoner op een verpleeghuisafdeling?
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 hoe lang woont een revalidatie bewoner op een verpleeghuisafdeling? 
De tijd is wissellend dat een bewoner op een verpleeghuisafdeling woont. Het hangt er van af natuurlijk welke aandoening dat de bewoner heeft. Een grote groep bewoners dat voor revalidatie is opgenomen is geomen als het gevolg van bijvoorbeeld een gebroken heup en versleten heup, ook soms wel een collumfractuur geheten. Als je kijk naar de revalidatie duur zit die tussen de vier tot acht weken. De bewoner komt binnen en mag niet belasten en in het proces van revalideren zie je de bewoner steeds verder gaan in zijn revalidatie proces met als gevolg dat hij of zij naar huis kan gaan. Kijk je naar andere aandoeningen dan kan de tijd van revalidatie langer zijn.  
De tijd van opname kan ook langer duren omdat de bewoner niet meer terug kan naar de thuissituatie en dan word er via het verpleeghuis en bewoner en familie naar een andere oplossing gezocht. Een oplossing kan zijn de woning aan te gaan passen en met hulp van bijvoorbeeld thuiszorg de bewoner zelf te laten functioneren. Veelal speelt familie en relaties van de bewoners een grote rol als je kijk naar mantelzorg.  
Als een bewoner niet rerugkan naar huis of er zijn geen andere oplossingen te realiseren kan gekeken worden naar opname in een verzorgingshuis. Feit is dat elke bewoner anders is en dat voor elke individuele bewoner een ander stappenplan ondernomen word.