is er ook een rookverbod voor  
bewoners in het verpleeghuis?
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 is er ook een rookverbod voor bewoners in het verpleeghuis? 
Ja en neen. Ik zal het omschrijven. Bewoners in het verpleeghuis mogen roken. Roken in de daarvoor bestemde ruimten. Denk hierbij aan een apparte recreatiezaal voor de rokende bewoners. Andere ruimtes, waar bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten worden gehouden daar mag veelal niet worden gerookt.  
In mijn ogen heb ik er moeite mee dat oudere bewoners niet mogen roken als dit door de regering word opgelecht. Persoonlijk vind ik dat voor de bewoners in het verpleeghuis meer moet worden gedaan om hun rokertje, lees voor velen een stuk sociaal contact, te behouden. Veelal bij het kaarten en de voetbal is het niet mogenlijk om te roken. Daardoor zullen de rokende bewoners minder naar deze activiteiten gaan en zelfs wegblijven. Ik heb begrip dat mensn die last van rook hebben dit geen standpunt vinden, maar ik denk dat door middel van goede afzuig mogenlijkheden en of apparte delen in de areacreatiezaal voor rokende en niet rokende bewoners het mogenlijk moet wezen de bewoners zijn sigaretje te laten roken.  
Ik zie het zo. Bewoners kiezen er niet voor om in een verpleeghuis te wonen. Bewoners die zijn opgenomen roken soms vanaf hun 14 de jaar en dat gaan we hen afnemen omdat ze, niet omdat ze het graag willen, wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen met een rookverbod. Jammer.