Hoe bereid ik me het beste voor op  
een sollicitatie gesprek
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 Hoe bereid ik me het beste voor op een sollicitatie gesprek 
Een goede voorbereiding is het halve werk  
De voorbereiding van een sollicitatie kost algauw twee weken, maar helpt u wel uw zenuwen de baas te blijven. Veelgestelde vragen staan hieronder. Tijdens het gesprek antwoorden bedenken kan onzeker over komen. Denk daarom van te voren na over de antwoorden.  
Veelgestelde vragen  

Waarom wilt u deze baan? De overbekende vraag, die u altijd kunt verwachten.  
Waarom bent u bij uw vorige werkgever weggegaan? Dit is een lastige. Noem dingen die op uzelf betrekking hebben. Zeg bijvoorbeeld 'Ik heb die opleiding gedaan en daar wil ik iets mee doen.' Ga niet in op wat er allemaal verkeerd liep bij uw vorige baas.  
Waar bent u goed in?  
Wat zijn uw zwakkere eigenschappen of beperkingen? Geef antwoord, maar breng het positief. Iemand die de omgang met leidinggevenden lastig vindt, kan zeggen dat hij goed zelfstandig kan werken.  
Waarom solliciteert u bij ons? Bedenk wat dit bedrijf zo aantrekkelijk maakt. Deze vraag beantwoorden, betekent dat u achter informatie bent aangegaan in de bibliotheek en op internet. Die informatie gebruikt u om een mening te vormen. Wat valt u op? Dit kan ook de vriendelijke telefoniste zijn of de leuke advertentie.  
Waarom denkt u dat u geschikt bent voor deze functie? Uit uw werkervaringen kiest u de belangrijkste. Is er nog geen sprake van werkervaring? Kijk dan naar activiteiten in uw vrije tijd of tijdens uw opleidingen.