Een onrustband
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg
 


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 Een onrustband.   
Ten eerste wil dit vermelden. Een onrustband word wettelijk geregistreerd en mag pas worden toegepast mits er aan de registratie voorwaarden is voldaan. Geen enkele bewoner word zonder reden met een onrustband gefixeerd. Ze worden toegepast na goed en duidelijk overleg met arts en derden.   
Okee.   
Een onrustband. Een beschermede maatregel die in de psycho geriatrische verpleeghuizen soms word toegepast. Doel is niet de bewoner vast te binden of zoiets dergelijks maar een bewoner tegen zijn eigen handelen te beschermen. Denk hierbij aan een dementerend bewoner die uit zijn bed wil klimmen en daarbij een grote kans op vallen heeft en met alle nare gevolgen voor de bewoner vandien. De bewoner heeft een ruime mate van vrijheid met betrekking tot draaien en bewegen in bed en kan zelfs gaan zitten. Hij kan alleen niet uit bed. Een bewoner die een onrustband omkrijgt heeft zelf veelal verminderd of geen besef wat zijn (niet) handelen voor zichzelf kan hebben. Mocht een onrustband worden toegepast word dit duidelijk vermeld in de rapportages en duidelijk omschreven waarom en waarvoor deze beschermede maatregel is toegepast.   
Bij het toepassen van beschermende maatregelen handeld de verzorging altijd volgens vastgestelde regels
 
een ziekenverzorgende verteld vanuit de practijk in normale begrijpelijke taal hoe het verpleeghuis er van binnen uitziet met welke materialen er mee word gewerkt en toegepast zorg van somatische en psychogeriatrische patienten tevens via deze site toegang tot honderden links fotos antwoorden vragen homepages en patienten informatie een zeer goede site voor wie in het verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis wonen en werken informatief voor aankomende zieken verzorgenden ziekenverzorgende practijk verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis materialen zorg somatische psychogeriatrische patienten site fotos antwoorden vragen homepages patienten informatie site zorg wonen werken informatie zieken verzorgenden foto gallery