Een matrashoes. 
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg
 


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 Een matrashoes.  
Deze word over het bed heengelegt. Het is van een materiaal dat niet zwetend is als de bewoner erop ligt en er zal dus als gevolg van dit overtrek over het bedmatras heen te leggen geen kans ontstaan op extra transpiratie tussen huid en bed.   
Hij word niet allen toegepast bij bewoners die een kans op een ongeluk hebben met urine en of ontlasting maar ook bij continente bewoners. Je hebt in het verpleeghuis te maken met vele soorten matrassen, hard zacht en veel tussen maten een soorten. Al dan niet toegepast om decubitus te voorkomen. Deze matrassen zijn erg duur en worden soms gehuurd. Daarom is het zaak om zuinig op het materiaal te zijn zonder dat dit ten koste gaat van de qwaliteit van zorg die geboden word. Door toepassing van een matrashoes voorkom je schade en het matras en de bewoner merkt er vrijwel niets van.
 
een ziekenverzorgende verteld vanuit de practijk in normale begrijpelijke taal hoe het verpleeghuis er van binnen uitziet met welke materialen er mee word gewerkt en toegepast zorg van somatische en psychogeriatrische patienten tevens via deze site toegang tot honderden links fotos antwoorden vragen homepages en patienten informatie een zeer goede site voor wie in het verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis wonen en werken informatief voor aankomende zieken verzorgenden ziekenverzorgende practijk verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis materialen zorg somatische psychogeriatrische patienten site fotos antwoorden vragen homepages patienten informatie site zorg wonen werken informatie zieken verzorgenden foto gallery