foto's novofine
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg
 


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 NovoFine   
   
NovoFine® van Novo Nordisk: altijd het passende naaldje   
Als u insuline moet injecteren biedt Novo Nordisk niet alleen uitstekende insuline en insulinetoedieningssystemen, maar ook de bijpassende NovoFine®injectienaaldjes. Dat is belangrijk, want de naald draagt bij aan een optimale diabetesregulatie, het streven van Novo Nordisk.   

Niemand houdt ervan om te prikken. Dus om de injecties zo ongemerkt en comfortabel mogelijk te maken, heeft Novo Nordisk de NovoFine naalden op z´n dunst, kortst en scherpst gemaakt. Daarnaast is iedere naald van een dun siliconenlaagje voorzien, waardoor u de naald nog minder voelt en huidirritatie uitblijft.   

NovoFine naalden zijn als enige gefabriceerd volgens de "dunne wand"-techniek. Deze techniek maakt een grotere binnendiameter mogelijk, terwijl de - voelbare - buitendiameter gelijk blijft. Deze grotere binnendiameter biedt meer doorstroomruimte en dus verloopt het injecteren gemakkelijker.   

Voor iedereen, ongeacht welke injectietechniek u hanteert, is er een passende NovoFine naald:   
NovoFine®6 x 0,25 mm 31G - State of the art naald, geschikt voor bijna alle mensen die loodrecht injecteren met of zonder huidplooi.   
NovoFine®8 x 0,30 mm 30G - de standaard naald, geschikt voor iedereen die loodrecht of onder een hoek injecteert in een huidplooi.   
NovoFine®12 x 0,36 mm 28G - de traditionele naald, geschikt voor iedereen die onder een hoek injecteert in een huidplooi.   
(Noot: dit is slechts een leidraad. Alleen uw arts of diabetesverpleegkundige kan u een persoonlijk advies geven over de meest passende NovoFine naald, omdat zij ondermeer ook de dikte van uw onderhuidse vetlaag in hun advies kunnen verwerken. Vraag dus altijd hun advies als u van merk of type naald wilt verwisselen.)   

Om het u gemakkelijker te maken heeft iedere soort NovoFine naalden zijn eigen kleur (6 mm - donkerblauw, 8 mm - geel, 12 mm lichtblauw). Iedere naald heeft een stevige plastic buitendop en tevens een extra binnendop, zodat u uzelf niet ongewild prikt aan de naald. Alle NovoFine naalden passen op alle systemen van Novo Nordisk. En als gebruiker van NovoPen® 3,   
NovoLet® 3 en Innovo® kiest u natuurlijk ook de originele NovoFine naalden.   

Aandachtspunten voor gebruik van insulinenaalden:   
Plaats nooit de binnendop terug op de naald. De kans dat u uzelf prikt aan de naald is hierbij groot. Plaats na gebruik alleen de kunststof buitendop terug.   
Gooi naalden gescheiden weg. Bewaar ze in een speciale naaldcontainer of in een jampot of melkkarton. Lever deze in als chemisch/medisch afval. Gooi nooit een gebruikte naald los weg.   
Gebruik een naald eenmalig. Voor iedere injectie heeft u dan een schone, scherpe naald, waardoor u uw huid minimaal belast. Een gebruikte naald wordt zeer snel bot en kan huidirritatie opleveren.   
Wanneer het verwijderen van de naald u regelmatig veel moeite kost, of als u regelmatig naalden verwijdert voor iemand anders, kunt u bij Novo Nordisk kosteloos een NovoFine naaldverwijderaar aanvragen.   
Overleg regelmatig met uw arts of diabetesverpleegkundige, om te bekijken of uw injectietechniek en type naald nog de juiste zijn en of u nog op de optimale wijze injecteert. Dit verlaagt de kans op huidproblematiek en slechtere regulatie.

 
 
 
een ziekenverzorgende verteld vanuit de practijk in normale begrijpelijke taal hoe het verpleeghuis er van binnen uitziet met welke materialen er mee word gewerkt en toegepast zorg van somatische en psychogeriatrische patienten tevens via deze site toegang tot honderden links fotos antwoorden vragen homepages en patienten informatie een zeer goede site voor wie in het verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis wonen en werken informatief voor aankomende zieken verzorgenden ziekenverzorgende practijk verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis materialen zorg somatische psychogeriatrische patienten site fotos antwoorden vragen homepages patienten informatie site zorg wonen werken informatie zieken verzorgenden foto gallery