foto's novorapid 
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg
  
 


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
 NovoRapid   
   
Gebruiksaanwijzing   

Voor wie is NovoRapid® geschikt?   

NovoRapid® is geschikt voor mensen met diabetes die maaltijdgerelateerde insuline gebruiken (3 of 4 maal daags) of voor wie de arts een dergelijk insulineregime overweegt. NovoRapid® is als maaltijdgerelateerde insuline geschikt voor de behandeling van zowel type 1 als type 2 diabetes   

Hoe moet ik NovoRapid® gebruiken?   

Zoals voor andere insuline, geldt ook voor NovoRapid® dat u uitsluitend onder begeleiding van uw arts of diabetesverpleegkundige kunt starten met NovoRapid®.   

NovoRapid® is geschikt voor gebruik bij intensieve insuline therapie, in combinatie met middellangwerkend NPH insuline (bijvoorbeeld Insulatard®).   

NovoRapid® kan gebruikt worden in plaats van kortwerkende humane insuline (bijvoorbeeld Actrapid®) in een intensieve insulinetherapie.   

Hoe lang voor de maaltijd moet NovoRapid® worden toegediend?   

De werking van NovoRapid® begint binnen 10-20 minuten na subcutane injectie. NovoRapid® moet daarom zo kort mogelijk voor het begin van de maaltijd worden toegediend. Kortwerkende humane insuline dient maximaal 30 minuten voor de maaltijd geïnjecteerd te worden. Omdat NovoRapid® een snelwerkende insuline is wordt aanbevolen de injectie niet te lang voor de maaltijd te nemen.   

In welke insulinetoedieningssystemen is NovoRapid® te gebruiken?   

NovoRapid® is verkrijgbaar in FlexPen® , Penfill® 3,  en 10 ml flacons.   

De NovoRapid® Penfills zijn te gebruiken in de geavanceerde reeks insulinetoedieningssystemen van Novo Nordisk. U kunt in overleg met uw arts of diabetesverpleegkundige bepalen welk systeem voor u het meest geschikt is.   

NovoPen® 3   
De NovoRapid® Penfill® is te gebruiken in NovoPen® 3, de standaardpen; NovoPen® 3, de kinderpen   

Innovo®   
NovoRapid® is te gebruiken in Innovo®, het geavanceerde insulinetoedieningssysteem voor actieve mensen met een intensief insuline regime.   

Zijn er tussenmaaltijden nodig bij gebruik van NovoRapid®?   

Tussenmaaltijden zijn bij gebruik van NovoRapid® in principe niet nodig omdat de werkingsduur van NovoRapid® korter is dan die van humane insuline. Bespreek elke verandering van therapie of eetpatroon altijd met uw arts en/of diabetesverpleegkundige.

 
een ziekenverzorgende verteld vanuit de practijk in normale begrijpelijke taal hoe het verpleeghuis er van binnen uitziet met welke materialen er mee word gewerkt en toegepast zorg van somatische en psychogeriatrische patienten tevens via deze site toegang tot honderden links fotos antwoorden vragen homepages en patienten informatie een zeer goede site voor wie in het verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis wonen en werken informatief voor aankomende zieken verzorgenden ziekenverzorgende practijk verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis materialen zorg somatische psychogeriatrische patienten site fotos antwoorden vragen homepages patienten informatie site zorg wonen werken informatie zieken verzorgenden foto gallery