foto's passieve rlstoel 
de booster ibis
Onderdeel van www.ziekenverzorgende.nl
Alles over zorg
 


Lees ook de weblog van  
ziekenverzorgende.nl op 
www.manindezorg.nl
passieve rolstoel   
de Booster Ibis   
 Kenmerken:   
Soort rolstoel: verblijfsrolstoel, voorzien van kantelverstelling en centraal remsysteem.   
Leverbare zitbreedte: traploos van 40 tot 55cm (af fabriek 43, 48cm).   
Leverbare zitdiepte: traploos van 43 tot 55cm.   
Rugleuning verstelbaar: eenmalig of (optie) permanent verstelbaar d.m.v. een gasveer.   
Armleuningen: traploos verstelbaar in hoogte, optie: in hoek verstelbare armleuningen.   
Beensteunen: comfort, beenbak met doorlopende voetenplank, eendelige voetenplank met doorlopende kuitsteun.   
Achterwielen: 12" bij de Ibis 212 , 24" bij de Ibis 224   
Voorwielen: 8".   
Opmerking: Dit onderstel is bijzonder geschikt voor montage van een Sambre kuip eventueel in combinatie met een verlaagde uitvoering van de Ibis 212/224.   
Veilig en betrouwbaar   
De Ibis is een multifunctionele rolstoel. Hij kan door middel van een traploze kantelverstelling al naar gelang het gebruik worden versteld. Een geavanceerd mechanisme zorgt er voor dat het zwaartepunt van de zitting altijd op dezelfde plaats boven het onderstel blijft. Zo is de Ibis bij elk gebruik een stabiele stoel. Doordat het zwaartepunt dichtbij de achteras ligt, rijdt de stoel bovendien altijd licht en soepel. Het geavanceerde kantelsysteem zorgt er ook voor dat de knieën op dezelfde hoogte blijven. Zo kan zelfs in een gekantelde houding aan een tafel of ander werkblad plaats genomen worden, zonder dat de knieën klem komen te zitten.   
Soepel en veilig   
Door het torsieveermechaniek kan de kantelverstelling nauwkeurig worden ingesteld op het lichaamsgewicht van de gebruiker. Samen met de gasveer zorgt dit mechaniek voor een soepele kanteling in een gelijkmatig tempo. Zo kan zonder vervelende schokken van houding worden veranderd. De kantelverstelling is door de begeleider eenvoudig te bedienen met behulp van de handel op de duwbeugel. Ook de parkeerrem is door de begeleider te bedienen.   
Optimaal zitcomfort   
De Ibis is uitgerust met uitgebreide mogelijkheden om nauwkeurig afgestemd te worden op de wensen van de gebruiker. De geprofileerde zitting en de diverse instelmogelijkheden dragen ertoe bij, dat u de Ibis nauwkeurig kunt aanpassen. Want niet alleen de armleggers, maar ook de zitbreedte, zithoogte, zitdiepte en rughoek zijn instelbaar. De kantelverstelling zorgt ervoor dat het lichaam altijd in de gewenste actieve of passieve houding kan worden gebracht. Doordat de stoel ook afgesteld kan worden met een negatieve zithoek, kan de gebruiker gemakkelijker uit de stoel komen. Met behulp van het beenondersteuningselement, dat zowel in lengte als hoek verstelbaar is, kan ook de kniehoek individueel worden aangepast. Zo biedt de Ibis altijd maximale stabiliteit en optimaal comfort. 
 
 
een ziekenverzorgende verteld vanuit de practijk in normale begrijpelijke taal hoe het verpleeghuis er van binnen uitziet met welke materialen er mee word gewerkt en toegepast zorg van somatische en psychogeriatrische patienten tevens via deze site toegang tot honderden links fotos antwoorden vragen homepages en patienten informatie een zeer goede site voor wie in het verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis wonen en werken informatief voor aankomende zieken verzorgenden ziekenverzorgende practijk verpleeghuis verzorgingshuis bejaardenhuis materialen zorg somatische psychogeriatrische patienten site fotos antwoorden vragen homepages patienten informatie site zorg wonen werken informatie zieken verzorgenden foto gallery